Hogyan működik?

A műtét nélküli OverStitch® endoszkópos gyomorszűkítő eljárás magában foglalja a belső öltéseket a gyomorban és ezáltal csökkenti a gyomor térfogatát és így korlátozza a táplálékbevitelt. Az eljárás során nemcsak keskenyebb lesz a gyomor, hanem legalább 50 %-kal a gyomor hosszát is rövidíti. Továbbá az OverStitch® gyomorszűkítő eljárás lassítja a gyomor kiürülésének képességét, aminek köszönhetően sokkal később leszünk újra éhesek. Az eljárás lényege, hogy nincs csonkolás vagy drasztikus műtét, azaz nem vágnak le a gyomorból vagy a bélből, csak visszafordítható szűkítés történik a gyomorban.

Az OverStitch® endoszkópos gyomorszűkítés tartós eljárásnak minősül, nem pedig állandónak. Ez azt jelenti, hogy a varrások idővel felszakadhatnak, ha túlterhelésnek vannak kitéve, ez leginkább a túlevésből keletkezhet. Ezért is tanácsos betartani az orvos utasításait a hosszantartó eredmény és az esetleges varratszakadások elkerülése végett. A tanulmányok bizonyítják, hogy az OverStitch® endoszkópos gyomorszűkítés évekig tartós és ugyanolyan kiválóan működik súlyvesztés szempontjából, mint az úgynevezett csonkoló műtétek tömege. Valamint az OverStitch® gyomorszűkítést sokkal biztonságosabbnak tekintik, mint a műtéti beavatkozásokat.

Az OverStitch® endoszkópos beavatkozás mindössze 50 percet vesz igénybe. Azonban az eljárás után legalább 3 napos nyugalom javasolt a gyógyulás és a tünetek megszűnése érdekében. Tanácsos a gyomorszűkítést követően az első hétben alacsony vagy közepes testmozgásnak kitenni a szervezetet.  Általában 1 hét után visszatérhetünk a megszokott napi életvitelünkhöz. Ez attól függhet, hogy az adott szervezet milyen gyorsan reagál az eljárásra.  Az étkezést tekintve a páciensnek fokozatosan kell vissza szoknia a normál táplálékbevitelre. Az első hétben a folyékony étrendet kell tartani, majd a pürés étrendre és a harmadik hétben lehet visszatérni a szilárd étrendhez. A gyomor mérete az eljárás okán kisebb lett, ezért jóval kisebb mennyiségű étel is elegendő a teltségérzethez.

Az OverStitch® endoszkópos gyomorszűkítő eljárást világszerte több, mint egy évtizede használják és a szövődmények kockázata meglepően kicsi. A felmerült szövődményeket kisebb orvosi eljárással tudták kezelni. Egyetlen esetben sem volt szükség műtéti beavatkozásra. Bátran elmondható az OverStitch® gyomorszűkítő eljárásról, hogy kifejezetten biztonságos és az eredmények alapján az első 24 hónapban érjük el a legnagyobb súlyveszteséget.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Ismerje meg a tényeket! Ha bármilyen kérdése van a műtét nélküli fogyás hatékonyságával kapcsolatban, szakértőink szívesen segítenek.

  Név (kötelező)

  Email cím (kötelező)

  Kérjük adja meg milyen településről érdeklődik (kötelező)

  Telefonszáma (kötelező) Kérjük ellenőrizze a telefonszámot, hogy helyesen adta-e meg!

  Mikor kereshetjük a megadott telefonszámon? (kötelező)

  Születési dátum (kötelező)

  Magasság (kötelező)

  Testsúly (kötelező)

  Partner kód

  Üzenet

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam és elfogadom!

  Kérjük gépelje be az alábbi szöveget
  captcha